nl
Join the best Trans dating app,
& meet dozens of singles today!

Definities | LHBTQ, transgender, transseksuele, trans, queer, ladyboy

TransAmor - Transgender Dating App

Welkom bij TransAmor, de beste transgender dating-app in de branche. Transgender is een brede term die veel verschillende namen omvat voor personen die zich in verschillende stadia van hun transidentificatie bevinden. Hieronder zullen we deze verschillen definiëren, waardoor het datingproces voor u gemakkelijker te navigeren is bij het nastreven van transgender-dating en de mogelijkheden van relatiekeuzes.


Genderidentificatie

Intern van een persoon geslachtsgevoel. Transseksuele / tansgender mensen identificeren zich anders dan het geslacht dat ze bij de geboorte kregen toegewezen. De meeste mensen hebben een genderidentiteit van man of vrouw. Steeds meer jongeren herkennen hun seksuele identiteit eerder. Sommige mensen voelen niet een bepaalde genderidentiteit die in mannelijke of vrouwelijke categorieën past. Zo hebben we de term non-binair of genderqueer zien opkomen voor degenen die het niet nodig vinden om zich op de een of andere manier te beperken door een strikte genderidentificatie van man of vrouw. Genderexpressie is een term die voornamelijk verwijst naar hoe een transpersoon ervoor kiest om geslachtsvoornaamwoorden te gebruiken die naar hen verwijzen, zoals hij/zijn/hem, zij/haar/haar of zij/hun/hen. Tegenwoordig kiezen veel jongere mensen die hun seksuele en genderidentificatie onderzoeken ervoor om zij/hun/hen te gebruiken om zichzelf te identificeren en om anderen hen te laten identificeren.


Trans

Trans wordt eenvoudigweg gebruikt om een ​​persoon te identificeren die transgender is. Een transpersoon kan een transman of transvrouw zijn, of niet-binair zijn. Het is prima om trans te gebruiken in een gesprek met niet-transgender mensen, maar vraag de specifieke trans persoon hoe hij, zij of zij aangesproken willen worden.


Transseksueel / Transgender Vrouw

Allereerst moet één ding duidelijk worden gemaakt: een transgendervrouw wordt vaak verward met travestieten en dragqueens. Dragqueens zijn altijd mannen, typisch homoseksuele mannen, die zich als vrouw kleden voor amusement en experimenten. Crossdressers en dragqueens treden vaak op in LGBTQ-bars (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans- en queer), nachtclubs en theaters. Het is belangrijk om dit basisfeit te erkennen om effectief door te kunnen gaan met daten met transgender vrouwen. Je kunt crossdressers en dragqueens tegenkomen in de Trans Amor-app, maar het zoeken naar specifiek transgendervrouwen zal iets zijn dat je moet verduidelijken met de transpersoon, ook al vermeldt de app-categorie transgendervrouwen. Gebruik de term waar de persoon de voorkeur aan geeft. Gebruik het woord travestiet niet, want dat is achterhaald. Evenzo is transseksueel achterhaald. Als iemand die je ontmoet zich liever identificeert als travestiet of transseksueel, zullen ze je dat meestal van tevoren laten weten.

Transgendervrouwen: degenen die bij de geboorte een man kregen toegewezen, maar in de loop van volwassen worden tijdens de kindertijd, adolescentie en volwassenheid, zijn gaan inzien dat ze innerlijk vrouwelijk identificeren. Transgendervrouwen bevinden zich vaak in verschillende stadia van het seksuele identificatieproces. Transgendervrouwen zijn mogelijk bezig met een geslachtsverandering, wat betekent dat de persoon medische procedures ondergaat om hun lichaam te ontwikkelen in overeenstemming met hun transidentiteit. Veel transvrouwen, maar niet alle, kiezen ervoor om door te gaan met hormoontherapie. Als u niet duidelijk bent, vraag het dan gewoon aan de persoon en laat hem u verder informeren over het proces dat hij heeft gekozen.


Transgender Man

Een transgender man wordt wel eens verward met drag kings. Drag kings zijn altijd vrouwen, typisch homoseksuele vrouwen, die zich als man kleden voor amusement en experimenten. Drag kings treden, net als drag queens, op in LGBTQ-bars, nachtclubs en theaters. Het is belangrijk om dit basisfeit te erkennen om effectief te kunnen gaan daten met transgender mannen. Je kunt drag kings tegenkomen in de TransAmor-app, maar het zoeken naar specifiek transgender mannen zal iets zijn dat je moet verduidelijken met de trans-persoon, ook al staat in de app-categorie transgender man. Gebruik de term waar de persoon de voorkeur aan geeft. Evenzo met transgender vrouwen, gebruik het woord travestiet niet omdat het verouderd is. Transseksueel is ook achterhaald. Als iemand die je ontmoet zich liever identificeert als travestiet of transseksueel, zullen ze je dat meestal van tevoren laten weten.

Transgender mannen zijn mensen die bij de geboorte een vrouw zijn toegewezen, maar in de loop van de tijd van rijping door de kindertijd, adolescentie en in de volwassenheid hebben erkend dat ze intern mannelijk identificeren. Transgender mannen bevinden zich vaak in verschillende stadia van het seksuele identificatieproces. Evenzo kunnen transgender mannen bezig zijn met geslachtsverandering, wat betekent dat de persoon medische procedures ondergaat om hun lichaam te ontwikkelen in overeenstemming met hun transidentiteit. Veel transmannen, maar niet alle, kiezen ervoor om door te gaan met hormoontherapie. Als u niet duidelijk bent, vraag het dan gewoon aan de persoon. Laat de persoon je verder informeren over het proces dat ze hebben gekozen om te volgen.


Niet-binair

Niet-binaire individuen kiezen hun/hun/hen om zichzelf te identificeren en om ze door anderen te laten identificeren. Als een persoon niet-binair identificeert, gebruik dan die voornaamwoorden. Het belangrijkste om te herkennen is je aantrekkingskracht op een andere persoon. Laat je datingreis leuk zijn, laat het je opvoeden, en vooral, oefen en toon respect voor anderen. Uit de kast komen is een uitdaging voor iedereen die LHBTQ is. Geniet van het proces van ontdekken met anderen. Onderweg kun je ontdekken dat de persoon evolueert in zijn seksuele identificatie en dat er plotselinge veranderingen kunnen optreden. Respecteer de andere persoon en zij zullen jou respecteren.


Queer

Queer identiteit betekent veel voor veel mensen. Iedereen in de LGBTQ-gemeenschap mag zichzelf queer noemen, ook iedereen in de transgemeenschap. Queer had vroeger een negatieve connotatie, wat vreemd, raar of op de een of andere manier geen respect verdiende. Dit is niet meer waar. Een queer persoon identificeert zich onder de brede categorieën van LGBTQ. Sommigen gebruiken het, anderen niet. Het is zo simpel. Maar laat de andere persoon zichzelf queer identificeren voordat hij ze queer noemt.


Cisgender of gewoon Cis

Cisgender of cis betekent mensen die niet transgender zijn. Cis is een voorvoegsel dat aan dezelfde kant betekent als. Het is een antoniem van trans. Het woord niet-transgender gebruiken is hetzelfde als cis gebruiken. Een cis-man is vaak een heteroseksuele man; een cis-vrouw is vaak een heteroseksuele vrouw. Evenzo is een cis-homoman of cis-homovrouw waar, maar LGBTQ-mensen gebruiken meestal LGBTQ-termen. Een trans persoon wordt nooit cis genoemd.


Ladyboy

Ladyboy is een term die veel wordt gebruikt in Aziatische landen zoals The Philippines,  Maleisië en Thailand om transgendervrouwen te definiëren. Ladyboy is over het algemeen een geaccepteerde term voor transvrouwen uit Azië, maar in de rest van de wereld heeft het een negatieve naam (dankzij de seksindustrie) en kan 'ladyboy' als een belediging worden opgevat.